Vandebosch rondt solo af, pechvogel Vandeputte ontroostbaar

Het BK voor beloften is een prooi geworden voor Toon Vandebosch. De Antwerpenaar ging er al in de eerste ronde vandoor, maar kon in een spannende slotronde maar net een ontroostbare Niels Vandeputte afhouden. Het brons was voor Jelle Camps. 

Het was vooraf moeilijk te voorspellen wie er in Antwerpen bij de beloften naar de Belgische titel zou rijden. De kopstart aan de boorden van de Schelde was voor Jelle Camps van Pauwels Sauzen-Bingoal, maar al snel nam Niels Vandeputte het commando over. Slechts één renner kon het tempo van de ploegmaat van Mathieu van der Poel volgen: Toon Vandebosch. 

Na materiaalpech voor Vandeputte kreeg Vandebosch al snel de leidersplaats in de schoot geworpen. De veldrijder Westmalle profiteerde en bouwde al snel een mooie voorsprong uit. In de achtergrond speelde ploegmaat Camps het ploegenspel, titelverdediger Timo Kielich kende geen begenadigde dag en eindigde uiteindelijk pas als zesde. 

Het gevaar voor Vandebosch kwam uit de achtergrond nog van Vandeputte. De pechvogel van de dag werkte een straffe inhaalrace af en kwam in de slotronde nog bijna tot op het wiel van Vandebosch. De voorsprong van Vandebosch smolt na de laatste passage op het ponton als sneeuw voor de zon, maar de remontada van Vandeputte kwam te laat. Op één seconde van een dolgelukkige Vandebosch strandde hij op zilver, Vandeputte was ontroostbaar.

Camps maakte het feest bij Pauwels Sauzen-Bingoal compleet met een bronzen medaille. 

Top 10

  1. Toon Vandebosch 55:13
  2. Niels Vandeputte 55:14
  3. Jelle Camps 55:58
  4. Mathijs Wuyts 56:30
  5. Jarno Bellens 56:46
  6. Timo Kielich 56:59
  7. Andreas Goeman 57:01
  8. Seppe Rombouts 57:04
  9. Gianni Siebens 57:06
  10. Arne Vrachten 57:10