Dolgelukkige Marthe Truyen: ‘Revanche op BK van vorig jaar’

Van alle winnaars die zaterdag in Antwerpen gehuldigd werden, was Marthe Truyen misschien wel de gelukkigste. De Belgisch kampioene bij de dames U23 had haar revanche na de tweede plaats in Kruibeke beet. 

U herinnert zich allicht de beelden van de podiumceremonie op het BK voor beloften in Kruibeke nog wel. Jinse Peeters veroverde de Belgische driekleur, Marthe Truyen weende tranen met tuiten om haar tweede plaats. “Ik was toen zo teleurgesteld. Ik had mezelf toen als topfavoriete naar voren geschoven, maar werd tweede ”, blikt de renster van Telenet Baloise Lions terug naar de titelstrijd van 2019. 

“Die wedstrijd zat vandaag nog steeds in mijn hoofd. Ik wilde revanche nemen en voor het eerst die trui pakken. Voor de wedstrijd heb ik mezelf in de camper met een goed muziekje nog even serieus opgepept. Ik had uiteindelijk niet veel voorsprong, maar deze titel is wel de beloning omdat ik ben blijven volhouden.”

Na de gemiste Belgische titel in Kruibeke volgde er immers een moeilijk jaar. “Ik sukkelde de voorbije maanden met slechte bloedwaarden en kende daardoor nog geen goed seizoen. Deze Belgische titel is een opluchting, maar hij maakt mijn jaar niet goed. Het maakt het wel minder pijnlijk. Deze trui motiveert me om er nog een mooi einde van het seizoen van te maken. Het zal mij ook helpen bij mijn examens in mijn derde jaar voor industrieel ingenieur.”