Cant: ‘Misschien moet ik nu op de 15 titels van Compton mikken’

Sanne Cant heeft haar elfde Belgische titel binnen. De wereldkampioene laat daarmee Roland Liboton defintief achter, maar heeft al een volgende doel: de 15 nationale titels van Katie Compton evenaren. 

In de eerste ronde moest Cant nog het gezelschap van Laura Verdonschot en Ellen Van Loy dulden, maar daarna soleerde de Kempense zonder al te veel problemen naar haar elfde opeenvolgende Belgische titel. 

“In de eerste ronde gleed ik weg in het zand en miste ik het spoor in een modderstrook, maar in de tweede ronde kon ik toch een kloofje slaan en op mijn eigen tempo naar de overwinning rijden. Dat ik met die elfde titel beter doe dan Roland Liboton is mooi. Het is toch een unieke prestatie en ik ga proberen om er de komende jaren nog zoveel mogelijk aan toe te voegen.”

Cant heeft zelfs al een volgend doel. “Misschien kan ik de vijftien titels van Katie Compton in de Verenigde Staten wel evenaren, al is dat nog wel ver weg.”

Over een maand staat in het Zwitserse Dübendorf het WK op het programma. “Om dan te concurreren met de Nederlandse dames moet ik nog wat sterker worden. Vandaag had ik nog geen supergevoel. Vandaag vertrek ik naar Spanje en hopelijk kan ik daar naar mijn topvorm toewerken.”

Verdonschot: ‘Na week ziekte tevreden met tweede plaats’

Laura Verdonschot reed in Antwerpen naar haar derde medaille op een Belgisch kampioenschap, meedoen voor de nationale titel zat er echter nooit in. “In de zandstroken maakte ik te veel fouten”, geeft Verdonschot toe. “Daardoor moest ik in de andere stroken te diep gaan om bij Cant te blijven. Geen moment kon ik even rust nemen, maar na een week ziekte ben ik wel tevreden met die tweede plaats.”

Voor de elfde Belgische titel van Cant heeft Verdonschot veel respect. “Om zelf kans te maken op de Belgische titel zal ik allicht moeten wachten op het pensioen van Sanne”, besloot Verdonschot met een lach. 

Van Loy: ‘Blij met achtste medaille op kampioenschap’

“Met mijn achtste medaille op een Belgisch kampioenschap mag ik content zijn”, aldus Ellen Van Loy. “Deze medaille weerspiegelt eigenlijk de machtsverhoudingen van dit seizoen. Ik hield Laura tot de laatste ronde in het vizier, maar moet toegeven dat ik nooit echt aansprak maakte op plek twee. Ik wist dat het sowieso moeilijk zou zijn om Sanne vandaag te kloppen en ben dan ook tevreden om hier vandaag op het podium te staan.”