Bosmans verovert titel bij elite zonder contract: ‘Hopelijk volgend jaar terug bij elite’

In de schaduw van Laurens Sweeck kroonde Wietse Bosmans zich in Antwerpen tot Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. “Ik ben tevreden dat ik die trui mee naar huis neem, al had ik vandaag op meer gehoopt”, aldus Bosmans, die overall 14e werd. 

Wietse Bosmans was vorig seizoen nog ploegmaat van Tim Merlier bij Creafin, maar hij zag afgelopen zomer zijn contract niet verlengd. Na een lange zoektocht naar sponsors richtte hij in december een eenmansploeg op.  

“Deze titel doet een klein beetje deugd, al zie ik het vooral als een troostprijs”, was Bosmans eerlijk. “De voorbije twee maanden reed ik op een goed niveau, vandaag slaagde ik er niet in om dat niveau te halen. Na de wedstrijd in Loenhout werd ik ziek en zat ik tien dagen niet op de fiets. Op 1 januari moest ik in Luxemburg al in de eerste ronde opgeven. Dan wist ik dat het moeilijk zou worden om terug in orde te zijn op het BK.”

“Ik ben tevreden dat ik de trui mee naar huis neem, maar ik had op meer gehoopt. De laatste maanden deed ik altijd mee voor de top tien, een negende plaats in Niel was mijn slechtste prestatie. Dan is het resultaat van vandaag een kleine teleurstelling. Aan de andere kant: kampioen worden is plezant en op het einde onthoud iedereen die Belgische titel.”

Volgend jaar hoopt Bosmans opnieuw uit te komen bij de elite. “Ik heb geen makkelijke periode achter de rug. Pas eind september ben ik terug op een aanvaardbare manier voor mijn sport beginnen leven. Sindsdien heb ik toch bewezen dat ik mijn plaatsje tussen de elite verdien. Fysiek en mentaal was het niet altijd even makkelijk, maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om te blijven crossen.”

De zilveren medaille in Antwerpen was voor Kenneth Van Compernolle, Thomas Verheyen veroverde brons.