21e zege levert Dockx Belgische titel op

Aaron Dockx heeft op het BK veldrijden in Antwerpen de kroon op het werk gezet. De tweedejaarsnieuweling uit Rijkevorsel reed op Linkeroever naar zijn 21e overwinning van het seizoen, zijn derde Belgische titel op rij.

Wie legt er Aaron Dockx iets in de weg? Dat was voor de start van het BK bij de tweedejaarsnieuwelingen de grote vraag. De dorpsgenoot van Toon Aerts won in 2019 alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen, de zegeteller van dit seizoen stond al op twintig stuks. 

Wie toch hoopte op een klein beetje spanning, kwam van een kale reis terug. Na amper een halve ronde – nog voor de renners het Strand van Sint-Anneke hadden bereikt – waren de kaarten al geschud. Niemand slaag erin om het hoge tempo van Dockx in de openingsfase te volgen. Kenay De Moyer en Dario Van der Heijden volgden al op ruim tien seconden. 

Op automatische piloot reed Dockx naar zijn derde Belgische titel op een rij, eerder was de Kempenaar al de sterkste in het laatste jaar bij de aspiranten en vorig jaar op het BK in Kruibeke bij de eerstejaarsnieuwelingen. In de achtergrond zakte De Moyer terug naar de vijfde plaats, De Bruyckere reed nog voorbij Van der Heijden naar zilver. 

Dockx: ‘Puntjes op de i gezet’

Voor Dockx was het de derde Belgische titel op rij in het veld. “Ik voelde vandaag toch wel wat druk”, verklapt de renner uit Rijkevorsel. “Ik kon vandaag alleen maar verliezen, maar ik heb de puntjes op de i gezet. Dankzij een goede loting kon ik op de eerste rij vertrekken en met een goede start de basis leggen voor mijn Belgische titel.”

“Tijdens de cross heb ik genoten van de fans langs de kant. Er waren veel supporters naar hier afgezakt om voor mij en Toon (Aerts, nvdr.) te supporteren. Hopelijk kan hij straks meedoen voor het podium of de Belgische titel. Ik blijf alvast hier om voor hem te supporteren.”

Dockx won dit seizoen alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen. “Voor het seizoen had ik verwacht dat het moeilijker zou worden. Vorig jaar verloor ik twee keer, maar nu ga ik proberen om het perfecte seizoen af te werken en niet te verliezen. Beter dan Mathieu (Van der Poel, nvdr.)? Hij is wel een prof, ik ben maar een nieuweling, hé.”

Top 10

  1. Aaron Dockx 30:26
  2. Kay De Bruyckere 30:44
  3. Dario Van der Heyden 30:49
  4. Robbe Geudens 30:58
  5. Kenay De Moyer 31:07
  6. Iben Rommelaere 31:27
  7. Toon Van den Bergh 31:30
  8. Niels Ceulemans 31:36
  9. Bengt Daelemans 31:43
  10. Neo Lamot 31:46